Színek, mint huncut tünemények

Szeretnénk elindítani egy sorozatot a színekről, reméljük kedveteket lelitek majd benne. Ehhez segítségül hívjuk a 2014-es esküvői szín trendeket.

A színek az élet minden területén jelen vannak, nélkülük túl sivárak és szürkék lennének a mindennapok. Nincs ez másképp az esküvőkön sem 🙂 Általuk sok minden befolyásolható, sokféle hangulat teremthető meg. Halvány, pasztell színekkel visszafogottabb, lágyabb hatást tudunk elérni, így könnyedén megteremthető a romantikus feeling. Ennek elérésében a lágyabb színek mellett a formák és a felhasznált virágok is hangsúlyosak. Ehhez a hangulathoz érdemes lehet az alapvetően is kerek fejű, habosabb virágokat használni, mint a hortenzia, szegfű, szellőrózsa, de akár egyes krizantém fajták is.

A helyszínválasztás szintén befolyással lehet a tervezett színekre, ugyanis nagyobb térben, vagy szabadban bátrabban használhatóak az erősebb árnyalatok, élénkebb színek, mert a tér nagysága ezt lehetővé teszi, sőt gyakran meg is követeli. Kisebb tereket összenyomhatnak, még zsúfoltabbá tehetnek az erős színek.

Természetesen a helyszín adottságai is befolyásolják a dekorációban felhasznált színeket, a drapériák, képek, egyéb fix elemek meghatározóak. És ami a színek terén még egy érdekes szempont lehet, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni, az az, hogy milyen a pár habitusa. Színes, temperamentumosabb egyéniségekhez passzolnak az élénkebb, erősebb színek, míg a csendesebb, lágyabb alkatoknak inkább a pasztelles, légiesebb összeállítások az ideálisak.

Színvilág3

A színek párosításával is más-más hatást tudunk elérni. Alapvetően érdemes lehet egy színpárt egy harmadik színnel kicsit „feldobni”, ami lehet egy kicsit erőteljesebb árnyalat is, vagy egy merőben másfajta szín, így az alap színpárunkat még inkább kiemeli. Nézzünk példát arra, mi történik akkor, ha egy adott színhez másféle színt párosítunk!

Színvilág1

 

színvilág2