Varratás vagy bérlés, avagy a menyasszonyi ruha nagy dilemmája

Varratás vagy bérlés, avagy a menyasszonyi ruha nagy dilemmája….

 

Ebben a blog bejegyzésben egy együtt gondolkodásra invitállak Titeket. Aki szervezett valaha esküvőt, tudja, hogy a fent említett dilemma gyakran felmerül. Én esküvői dekoratőrként is találkozom ezzel. Ugyan nem szakterületem, de a menyasszonyokkal való beszélgetés, ötletelés során is érintjük ezt a területet, ha másért nem, a csokor kapcsán biztos.

esküvői ruha dilemma

Miután megtörtént a lánykérés, elindul egy izgalmas folyamat, tele intézni és szervezni valókkal. Ennek talán az egyik legérdekesebb, a menyasszonyok szívéhez legközelebb álló területe a menyasszonyi ruha és ennek kiegészítői. Ennek kapcsán sok gondolat felmerül, elsők között az, hogy béreljük vagy varrassuk a Nagy Nap egyik leglátványosabb elemét, az ara szettjét.

esküvői ruha varratás vagy kölcsönzés

Én cipő vásárláskor gyakran vagyok abban a dilemmában, hogy az egyik cipőnek a sarka tetszik, a másiknak a színe, a harmadiknak az anyaga, a negyediknek a formája és még sorolhatnám. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy milyen jó lenne, ha ezeket a cipőket össze lehetne gyúrni és abból születhetne egy nekem minden szinten tetsző lábbeli.

esküvői ruha tervezés vagy bérlés

Jártatok már hasonlóképpen? Fogalmazódtak már meg hasonló gondolatok a fejetekben? Képzeljétek csak el ugyan ezt a szituációt a menyasszonyi ruha kapcsán. Gondoljátok csak el milyen szuper, ha ti tudjátok meghatározni, kiválasztani, hogy milyen legyen a ruha anyaga, árnyalata, formája…. Így minden számotokra fontos részletre oda tudtok figyelni. Ezzel rögtön el is érkeztünk egy ütős érvhez, ami a varratás mellett szól.

esküvői ruha tippek

A másik, ami jó érzéssel tölthet el egy esküvőre készülő arát, az az, ha kifejezetten neki készülő, egyedi darabot viselhet a Nagy Napon. Amit előtte még senki más nem viselt. Ha ez fontos lehet számodra, akkor még egy érv szól a varratás mellett.

Ami még szintén a varratás mellett szólhat, az az anyagi vonzata. Sok esetben olyan áron hozzá tudtok jutni egy egyedi darabhoz, mint amennyiért egy nagy szalonban béreltetek volna, így a későbbiekben is értéket képviselhet a megálmodott ruha. Ha úgy döntötök, megválnátok tőle, akkor kézzel fogható anyagi bevételt jelent majd, vagy az eszmei értéke lesz nagy, amikor akár évtizedekkel később lányotoknak ajándékozzátok. Ez hajdanán bevett gyakorlat volt, de manapság is kezd visszatérni, amit angol műsorokban is látni, ugyan is kis átalakítással újra élhet a ruha.

letisztult menyasszonyi ruha

Aki szerelmese ennek a világnak, annak még egy érvünk van, folyamatosan betekintést nyerhet a ruha elkészültébe, és akár menet közben is alakíthatja még azt. Mindezek fontosak lehetnek olyan esetben is, amikor igazán egyedi darabot álmodtál meg magadnak, ami szalonokban nem található meg. Varratással ezt az akadályt is kiküszöbölhetitek.

bohó esküvői ruha

Ezek a tényezők mind igen fontosak lehetnek egy megismételhetetlen nap alkalmából, igazán nem mindegy, hogy ezen az egyedül álló napon hogyan érezzük magunkat a bőrünkben és ruhánkban. Kivételesnek érezzük-e magunkat és a megélt pillanatokat vagy legszívesebben újráznánk. Én mindenkinek azt kívánom, hogy az előbbit élje át élete egyik legszebb napján.

színes menyasszonyi ruha

csipke menyasszonyi ruha

Ha maradtak Benned kérdések, vagy kedvet kaptál egy igazán egyedi darabra, keresd bizalommal Adryt az Adry couture-től, akiről biztosan állíthatom, hogy több éves tapasztalatával, szakmája szerelmeseként a legjobbat fogja megálmodni veled és a legjobbat fogja megalkotni számodra.