Különleges esküvők

Hogy mitől lesz különleges egy esküvő? Különleges helyszínek, dekoráció, ruha, virág. Járjuk picit körbe ezt a témát, mert sok izgalmas részletet rejt.

különleges esküvő

Egy ideje már nagy „divatja” van annak, hogy egy esküvőnek megadják a módját, hiszen ez életünk egyik legfontosabb eseménye, ezért fontos, hogy azt méltóképpen ünnepeljük meg. Így lesz igazán emlékezetes és maradandó, mert az esküvői képeken ezt mindig vissza tudjuk nézni. Az idő múlása során sokféle esküvőt, trendet lehetett látni, amely folyamatnak van egy természetes velejárója, ami abban „csúcsosodik ki”, hogy valamilyen mértékben mindenki szeretné az esküvőjét különlegessé és egyedivé tenni, egy idő után mindenki erre törekszik, hogy valahogy jó értelemben kitűnjön a tömegből, kilógjon a sorból.

Hogyan érhetjük ezt el?

Tulajdonképpen nagyon sokféleképpen, főleg a mai világban, amikor már nagyon sok kellék, kiegészítő, sőt ötlet is elérhető. Nem kell tulajdonképpen mást tenni, mint ezeket jól megválogatni és személyre szabni. Ezeknek köszönhetően sosincs két egyforma esküvő, még akkor sem, ha egy adott dekoratőr kezéből kerül ki a „végtermék”. Mert vannak ugyan ismertető jegyek, amik jellemzőek a választott dekoratőrre, de ha maximálisan figyelembe veszi a menyasszony és vőlegény személyiségét, akkor garantált a sablonmentes összkép. Egy szempontból tehát könnyű ezt elérni a sok elérhető kellék, ötletek és esküvői kultúra miatt, de más szempontból viszont egyre nehezebb. Ebben a “versenyben” az extravagancia előnyhöz juttathatja a párokat.

A különlegesség bennetek van

Láthatjátok ti is, hogy leginkább a pár miatt, ő értük lesz egyedi egy esküvő, de ezt fokozhatjuk olyan elemek, megoldások alkalmazásával, amikkel még különlegesebbé tehetjük a nagy napot. Én most leginkább a dekorra, virágdíszekre vonatkozóan adok pár tippet, de picit majd érintek más területeket is.

különleges esküvői helyszínek

Kezdhetjük a sort a helyszínválasztással, ami ugyan nem a dekorra vonatkozó ötlet, de mégis szorosan összefügg azzal. Ha eleve egy különlegesebb helyszínt választunk, akkor már meg is teremtettük az egyedi esküvő alapjait, amit könnyedén még varázslatosabbá tehetünk. Itt érdemes figyelni a belsőépítészeti megoldásokat, a berendezési tárgyakat, bútordarabokat, a helyszínre jellemző színvilágot, illetve a helyiek, a szolgáltatói csapat rugalmasságát is. Ez utóbbi az extra tervek kivitelezhetősége szempontjából fontos, hogy mennyire lesznek majd partnerek ezek megvalósításában, abban, hogy eltérjenek a megszokott szituációktól. Egy jó szakember pedig segíteni tud nektek abban, hogy ezeket és a már meglévő terveiteket szépen egybe fésülje, összekovácsolja, meglássa az adottságokban rejlő lehetőségeket és ezek mentén tovább ötleteljen veletek. Így a helyszíni adottságokat jól fel- és kihasználva, valóban egyedi eseménnyé tehetitek esküvőtök napját.

Különleges helyszínek

Még egy előnye van annak, ha már eleve különleges maga a helyszín, mert ilyenkor általában kedvezőbben alakítható a dekoráció költsége is, mivel több minden adott és így sok mindenre nem szükséges külön költeni, vagy az így felszabadult összeget fordíthatjuk még különlegesebb megoldásokra, plusz elemekre, amitől még látványosabb lesz a környezet, a ceremónia vagy akár a pár megjelenése is.

különleges dekoráció esküvőre

Ha a helyszínen nem állnak rendelkezésre különlegesebb, egyedibb bútordarabok, vagy olyan helyszínünk van, ahol szükséges bútorbérlés, akkor ezen a ponton is érdemes lehet különlegesebb darabokban gondolkodni. A vacsora székei is lehetnek egyedibbek, nem szükséges a hagyományos székszoknyás, masnis megoldás, sőt már a chiavari székek mellett is több opció közül választhatunk, ezen a téren is szélesedett a repertoár.

Egyedi dekorációs elemek

A különlegesebb fotelek, szófák, asztalkák nagyon jó elemei lehetnek a szertartásnak, kreatív fotózásnak, torta vagy desszert asztalnak, így azok már önmagukban is különlegesek, egy kis dekorral kiegészítve pedig igazán álomba illőek lesznek.

különleges esküvői dekorációk

A ceremónia helyszíneket is jobban kiemelhetjük a megszokottból, nem csak a bútorok, hanem egyedibb hátterek alkalmazásával is. Itt is szinte csak a képzelet szab határt. Minél több kis apróságot, kedves tárgyat beépítünk a dekorba, annál mutatósabb, meghittebb lesz a szertartás. Főleg ha gyerekkori, családi elemeket is igénybe veszünk a díszítéshez.

Az ilyen hátterek fotó sarokként vagy a főasztal mögötti terület díszítésében is szuperül megállják a helyüket. Ha nem tudunk választani a sok dekoratív ötlet között, akkor sincs gond, mert ilyenkor ezeket szét is oszthatjuk, van amit a szertartásnál, van amit a sütis asztal vagy főasztal háttereként vagy fotófalként is használhatunk.

szabadtéri esküvő dekoráció

A helyszín szabadtéri területeit egyéb módon, különlegesebb elemekkel is díszíthetjük, amik egyben funkcionálisak is lehetnek. Ilyen például egy fagylalt pult, vagy limonádébár, vagy retro büfé hangulatú kiszolgáló egység, stb… Ezeket természetesen mind a választott stílusnak és színvilágnak megfelelően építhetjük be az összképbe.

retro esküvő dekoráció

Említettük fentebb, hogy minden pár egyedi és emiatt nincs két egyforma esküvő. A felek közötti vibrálás teremti meg elsősorban a sajátos hangulatot. Maga az esemény, a szövetségkötés a fontos és ahol erre teszik a hangsúlyt ott kézzel fogható, tapintható a levegőben az izgalom. Tapasztalataink szerint ezek az esküvők igazán lebilincselőek és egyben felemelőek is.

Mindemellett persze, ahogy már említettük is, fontos a különleges környezet, az egyedi ötletek, az összehangolt díszítés is, és ha ez a kettő megfelelő arányban találkozik és így kapcsolódik egymáshoz, akkor lesz igazán tökéletes a nagy nap. A szövetségkötés hangsúlyossága és az arányok jó megválasztása mellett mitől tud még inkább egy ilyen nemes esemény jobban kitűnni a többi közül? Talán itt a kulcsszó a bevállalóság lehet. Ez lehetővé teszi ugyanis azt, hogy olyan „extra” elemekkel dolgozzunk, amit máshol nem igazán látni.

Különleges csokrok

Ilyen lehet például az, ha extravagáns menyasszonyi „csokrot” választunk.

Nézzétek:

különleges menyasszonyi csokor

Ezek mellett ékesítheti a menyasszonyt egyéb kiegészítő virágdísz is, ami szintén lehet egyedi. Ilyen a fentebb látható virágnyaklánc is. Ti bevállalnátok?

A többi kedves kis virág kiegészítőt is, mint kitűzők, hajdíszek, csuklódíszek, harmonizálhatjuk az extrém tervekkel, amik ugyan „megszokott” elemek, de mégis kitűnhetnek ezáltal a sablonosból.

csuklódísz esküvőre

Apró momentumokkal, titkos kis trükkökkel még tovább fokozhatjuk az egyediséget. Vízparti, homokos szertartás helyszínen különleges megoldás lehet, ha nem alkalmi cipőbe bújunk, hanem a lábunkat díszítjük. Ez amellett, hogy egyedi is, nem kényelmetlen, mert a homok simogató érzése is feltölt bennünket és valami olyan meghittséget ad, ami feledhetetlen. Ha lennének ellenérzéseitek ezzel kapcsolatban, akkor egy főpróba alkalmával érdemes kipróbálni, hogy komfortosan tudtok-e ebben létezni. Természetesen nem kell az egész estét lábbeli nélkül tölteni, ez inkább a ceremónia alatt tökéletes megoldás.

Egyedi cipő és ruha

Ha mégis maradnátok a cipő viselés mellett, akkor a cipőtök talpát is elláthatjátok egy kedves mondattal vagy idézettel, ami ugyan nem látható mindenki számára, de a kreatív fotózáson is jópofa elem, emellett „cinkostársakká” is teszi a pár két tagját, itt üzenve egymásnak, vagy az igen kimondásakor a násznépet is be lehet vonni ebbe a játékba egy pillanatra, mondjuk egy I do felirattal.

Különleges esküvői cipők

Ha már a ruhaneműknél tartottunk, akkor említsük meg magát a menyasszonyi ruhát is, ahol már szintén nagyon sok különlegesség létezik, amit főleg abban az esetben tudtok jól kiaknázni, ha varratjátok a ruhátokat. Akkor szinte bármi lehetséges, csak meg kell találnotok az ebben partner szolgáltatót.

különleges menyasszonyi ruha

Az apróságok, kiegészítők mellett az egyik leglátványosabb terület egy esküvőn, talán a „kiterjedése” miatt, a vendég asztalok díszítése, ugyanis a terem hangulatát ez nagyban befolyásolja, ezért érdemes erre is fokozott figyelmet fordítani, vagy nagyobb hangsúlyt tenni. Különleges elemekkel, kiegészítőkkel, megoldásokkal, akár a színek bátrabb használatával egy nagyon izgalmas belső teret nyerhetünk.

Esküvői asztaldíszek virágból

A sort még hosszasan lehetne folytatni, az esküvő minden területére le lehetne bontani a különleges megoldásokat, a lényeg mégis az, hogy az esküvőtök napján is érdemes picit kilépni a komfortzónátokból, hogy ezáltal is egy felfokozottabb és igazán emlékezetes pillanatokat tartogató napnak lehessetek a részesei.

Erről a témáról még a másik oldalunkon, a www.csipkevirag.hu oldalon is olvashattok, az Egyediségek című blog bejegyzésben.

Ha pedig belevágnátok egy nagy kalandba és megvalósítanátok egy különleges elemekkel tarkított esküvőt, keressetek nyugodtan, mert odáig vagyunk az egyediségekért.

(Képek forrása Pinterest)