Kedvelt esküvői helyszínek (1. rész)

Írtunk már korábban az esküvői helyszínválasztás fontosságáról, jelentőségéről, főleg a stílus választás kapcsán, amit most tovább “szőnénk” és ötleteket, ajánlásokat is hoznánk hozzá, mert egy esküvői helyszín több mindenről szól, mint csupán a stílus. Sok kritériumnak kell megfelelnie, hogy valóban tökéletes napot szervezhessetek. Igazából ez az alapja a nagy nap sikerének.

szabadtéri esküvői helyszín

Általában a helyszín választás az első lépés az esküvőszervezés során, mert gyakran még a tervezett dátumot is felülírhatja a szerelem helyszín szabad kapacitása.

Korábban a tervezett stílus és a helyszínválasztás kapcsolatáról írtunk, ahol továbbra is érdemes ezek harmóniájára figyelni, hogy teljes összhang születhessen. Ha mindenképpen ragaszkodunk egy stílushoz, akkor érdemes ennek megfelelően keresni a helyszínt is, hogy ne legyen majd stílus idegen.

De ha a keresés során beleszerettünk egy helyszínbe, amihez nem igazán passzol a tervezett színvilág és stílus, akkor tervezzünk újra, ne eresszük el emiatt a tökéletes helyszínt. Egy szakember sokat tud segíteni abban, hogyan legyen meg mégis a harmónia, ha a választott stílust, színvilágot is szeretnénk picit megőrizni.

vintage esküvői helyszín
(Kép forrása Pinterest)

Nagyon népszerűek a természet közeli esküvők, amiket legalább két nagy csoportra oszthatunk tovább. Az egyik a vízparti esküvők, ahol a ceremóniának csodaszép környezetet biztosít a vízpart, illetve a másik az erdei, mezei esküvők.

Az egyik legnépszerűbb vizünk, illetve vízpartunk a Balaton és annak környezete. Itt az egyik nagy kedvencünk a Tópart Hotel Balatonvilágoson, ahol csodaszép a park, kellemes a rendezvényterem, van elegendő parkolóhely és szuper a szolgáltatói csapat.

A látványról pedig már ne is beszéljünk! Szállás lehetőség is biztosított, így távolabbról érkezve is szuper választás. A Balaton mellett számos remek esküvő helyszín található még, ezeknek érdemes lehet majd egy külön posztot „szentelni”.

természetközeli esküvői helyszínek
vízparti esküvő helyszínek

Egy másik tóparti környezet, ami egy igazi ékszerdoboz, és ami úgy, ahogy van egy igazi kincs, az az Öreg Tölgy Fogadó Pusztazámoron. Sajátos, egyedi hangulattal, segítőkész helyiekkel, picit távol Budapesttől, de mégis közel. Könnyen és gyorsan elérhető és elvarázsolja az embert, ahogy belép oda.

Itt is van lehetőség, ahogy említettük tóparton esküdni egy nagy tölgy árnyékában, illetve van kinti vacsora lehetőség is. Bájos ötvözete ez a kis kastélyos és picit csárdás hangulatnak. A könyvtárszoba igazi kuriózum és a bohémabb esküvők kedvelőinek ott a játékasztal, illetve egy medence is.

Megfoghatatlan mégis magával ragadó az egész helyszín, az ódon, eklektikus hangulatával, sok lehetőséggel, parkolóhelyekkel, pár szállást adó szobával. Az egész környék egy kincs és azon belül is ez a fogadó egy álom.

vidéki esküvői helyszínek

Egy másik közkedvelt tóparti helyszín Vasadon a Nádas Pihenőpark, ahol két tó is biztosít lehetőséget, kiépített szertartás helyszínnel. A parkolás és szállás itt sem gond és remek a konyhájuk is.

Az itteni csapat is profi, sok esküvő van már a hátuk mögött, igazi profizmussal készülnek minden nagy napra és ehhez a lehetőségek is adottak. Rugalmas és segítőkész hozzáállás jellemzi őket, ami egy szervezés során elengedhetetlen.

Ez az egyik legremekebb helyszín talán, bár ezt nem lehet tényszerűen állítani, mert nagyon sok jó helyszín van és mindenkit más-más dolog fog meg egy esküvői környezetben, de azt mégis mondhatjuk, hogy egy jó választás lehet, ha hangulatos, vízparti esküvőt szeretnétek, mert a víz mellett szép és igényes környezet várja a párokat.

tóparti esküvő helyszínek
legjobb esküvői helyszínek

A másik nagy csoport a vízpart nélküli természet közeli helyszín, aminek egyik szuper képviselője a Szokolyán található Tóvik vendégház. Igazi vadregényes hangulat a természet közepén, szuper helyes megoldásokkal, laza, könnyed feelinggel. Csak ajánlani tudjuk ezt a kis gyöngyszemet is!

rusztikus esküvői helyszínek

Az igazán vadregényes lelkületű párok biztosan szívükbe zárják a Sztrilich Pál Cserkészparkot Nagykovácsiban. Szállás lehetőség itt is van, a parkolás is megoldott és a szabadtéri ceremónia is igazán hangulatos itt.

A lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt és az éjszakába nyúló ünneplés itt igazán meghitt, nyugodt és varázslatos, a tiszta csillagos égbolttal, a levegő zamatos illatával.

50 fős esküvő helyszín
kis létszámú esküvő helyszín

A most felsorolt esküvői helyszínek mindegyikén lehetőség nyílik a szabadtéri szertartás levezénylésére, ami szintén fontos szempont lehet egy helyszínválasztás során. Egyre több az őszi, téli esküvő is, amiknek szintén sajátos és pazar hangulatuk van, de az igazi esküvői szezon talán még mindig a tavaszi-nyári időszakra esik, ami nem véletlen.

Sokan azért választják továbbra is ezt az időszakot a nagy nap dátumául, hogy kihasználhassák a szabadtér adta lehetőségeket, így a kinti ceremónia érthető, hogy fontos szempont. Valóban hangulatos és egyedi bája van, valamint nagyon sokféleképpen is díszíthető.

Fontos hogy a szövetségkötést is méltó módon ünnepeljük, még ha időtartamban a nagy napon belül csak kevés idő telik a ceremóniával, de mégis ez a legfontosabb része a napnak. Ettől lesz a két ember egy pár, férj és feleség.

eskuvohelyszin
                              (Kép forrása Pinterest)

A sok remek helyszín között dönteni én is nehezen tudnék, mert nagyon sok bájos, remek, hangulatos, kellemes, jó adottságú helyszín van az esküvők világában, ezért ezt az ajánló sorozatunkat folytatni fogjuk.

Kövessetek Bennünket, hogy újabb remek esküvői helyszíneket mutathassunk Nektek!