Színek, mint huncut tünemények:)

Szeretnénk elindítani egy sorozatot a színekről, reméljük kedveteket lelitek majd benne. Ehhez segítségül hívjuk a 2018-as esküvői szín trendeket.

A színek az élet minden területén jelen vannak, nélkülük túl sivárak és szürkék lennének a mindennapok. Nincs ez másképp az esküvőkön sem:-) Általuk sok minden befolyásolható, sokféle hangulat teremthető. Halvány, pasztell színekkel visszafogottabb, lágyabb hatást tudunk elérni, így könnyedén megteremthető a romantikus feeling. Ennek elérésében a lágyabb színek mellett a formák és a felhasznált virágok is hangsúlyosak. Ehhez a hangulathoz érdemes lehet az alapvetően is kerek fejű, habosabb virágokat használni, mint a hortenzia, a rózsa, a szegfű, a lisianthus, de akár egyes krizantém fajták is.

A helyszínválasztás szintén befolyással lehet a tervezett színekre, ugyanis nagyobb térben, vagy szabadban bátrabban használhatóak az erősebb árnyalatok, élénkebb színek, mert a tér nagysága ezt lehetővé teszi, sőt gyakran meg is követeli. Kisebb tereket összenyomhatnak, még zsúfoltabbá tehetnek az erős színek.

Természetesen a helyszín adottságai is befolyásolják a dekorációban felhasznált színeket, a drapériák, képek, egyéb fix elemek meghatározóak. És ami a színek terén még egy érdekes szempont lehet, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni, az az, hogy milyen a pár habitusa. Színes, temperamentumosabb egyéniségekhez passzolnak az élénkebb, erősebb színek, míg a csendesebb, lágyabb alkatoknak inkább a pasztelles, légiesebb összeállítások az ideálisak.

A színek párosításával is más-más hatást tudunk elérni. Alapvetően érdemes lehet egy színpárt egy harmadik színnel kicsit „feldobni”, ami lehet egy kicsit erőteljesebb árnyalat is, vagy egy merőben másfajta szín, így az alap színpárunkat még inkább kiemeli. Nézzünk példát arra, mi történik akkor, ha egy adott színhez másféle színt párosítunk!

Vintage esküvő!

A vintage egyre népszerűbb és ez nem véletlen!
Még a színek terén sincs megkötve a kezünk, hiszen ez a hangulat inkább a tárgyakban rejlik. Mit kell tenned ennek eléréséhez? Menj fel a nagymama padlására és nézz jól körül! :-).

Hagyd szárnyalni a fantáziádat és lásd meg a lehetőséget minden öreg tárgyban! Egy régi bőrönd vagy rádió, kellemes külsejű fém és üvegtárgyak, antik könyvek, kosarak, a nagymama széke, na meg csipke minden mennyiségben! Ezek a kellékek segítenek neked abban, hogy ezt a feelinget létrehozd, a különböző színekkel pedig mindezt más-más ruhába öltöztetheted.

Azt se feledd, hogy a szép kort megélt tárgyak mellett a természetes anyagok használata is nagy jelentőséggel bír. A sok fa, natúr színű kellékek, de még a tégla vagy kőburkolat is még jobban kihangsúlyozzák ezeket a különleges tárgyakat, emiatt nem véletlen, hogy a vintage-t természetes környezetben, szabadtéri vagy sátras esküvőkön tudod leginkább létrehozni.

Azért ijedelemre sincs okod, mert a jól bevált kellékek zárt térben is „működőképesek”, csak itt jobban kell figyelni a helyi adottságokra. Ami még lényeges, hogy a vintage az esküvő minden területén meg tud jelenni, legyen az a csokor, a dekoráció, de akár még a torta is, így egységes remekmű születhet!

Amerikai álomesküvő?

Ez a feeling az esküvőkön már nem is álom többé. Mára minden olyan kellék elérhető, ami ahhoz szükséges, hogy ezt a hangulatot megteremtsük az esküvőn. Persze a kellékek önmagukban még nem biztosítják ezt, ezért nézzük, hogy a kiegészítők mellett mire van még szükség! 🙂

  • Egy csipetnyi lazaság, ami alapvetően belülről fakad, de el is sajátítható:) Az oldott légkör megteremtése nem mindig könnyű feladat, de egy kis humorérzékkel sokat elérhetünk.

     

  • Laza kötésű csokor, vegyes összeállításban. Itt a megszokott növényfajták mellett fellelhetőek akár a kalászosok, a kövirózsa és egyéb hasonló jellegű növények is. Ezek gondoskodnak a laza, játékos megjelenésről.

 

  • Színek merész használata, akár erőteljesebb árnyalatok formájában vagy gyakran nem hagyományos párosításban.